Glemt brukernavn eller passord?
 
 
SØK:  Søk
 
 
Besøksteller
Besøksteller
 
KOMMUNIKASJON
Generell info
Av Lars Hustad 
04.03.2014 09:15:36
Tilbake Skriv ut    
Definisjon av ordet kommunikasjon kan være: der en person overfører informasjon til en annen person.
-

Kommunikasjon

Kommunikasjon er selvsagt viktig for å få gjennomført trening og kamper eller få meddelt viktige beskjeder til/fra spillere, støtteapparat, styret etc. 
SMS, Facebook, epost, hjemmeside, telefonsamtale og direkte samtale er medium som kan nyttes.  Som en stående regel er at alle skal møte til oppsatte/planlagte treninger og kamper eller møter som en finner nødvendige.  Kan en av ulike grunner ikke møte, så må en få gitt beskjed om det.  Mulighetene er som nevnt mange.

Som kjent kan det bare være 22 spillere på banen under en fotballkamp.  11 av disse er som regel en motstander, men det kan også være egne spillere i en treningssituasjon.  Det er også veldig normalt at 5-6 spillere sitter på sidelinja og avventer innbytte av ulike årsaker som måtte skje på banen.  Det kan være skader, en dårlig dag eller mye annet som gjør det at en spiller må gå av banen.  Da er det godt for trenere og spillere å vite at den/de personer som kommer inn vil gjøre en god jobb. 
Når trenere har et godt utvalg av spillere på sidelinja som kan bekle alle posisjoner på banen, ja da gjør det arbeidsoppgaven for treneren optimal.

Kontrakter med alle spillere på A-laget skal være i orden. Kontrakten innebærer rettigheter og plikter.  Et av punktene i kontrakten lyder slik:


«Spilleren plikter å melde fra til trener/oppmann i god tid hvis han/hun er forhindret fra å møte til kamp/trening»

Det er selvfølgelig en grunn til at det må være akkurat slik.  Treneren(e) er jo den person som skal ha full oversikt over de spillerresurser han kan forvente å ha tilgjengelig på et gitt tidspunkt.  Stikkordet her er PLANLEGGING.  Trenere MÅ planlegge forståelig nok.  Trenere må tenke ut en strategi.  For å kunne gjøre det må en vite noe om tilgjengelige spillerresurser.

Ved bare å utebli fra trening og/eller kamp, så KOMMUNISERER en også noe: «jeg gir f.. i laget, dem er folk nok»!  En skal heller ikke legge til grunn for å utebli at en ikke tror på spilletid.  Spilletid er det trenere som avgjør.

Styret/støtteapparatet har brukt mye tid på å etablere et samarbeid med vår gode nabo ØIL.  Det har vi gjort med bakgrunn i følgende faktum: Det kan bare være 11 spillere på banen og vi har som målsetning at fotball skal være inkluderende.
Det betyr faktisk at de spillere som IKKE tas ut til enhver tid i en 15-16 manns tropp(max 3 innbytter i 3. divisjon), spiller automatisk på Øksjford/Sørøy Glimt.  Det betyr igjen at trenerne for 3. divisjon og 5. divisjon må KOMMUNISERE.  For å kunne KOMMUNISERE så må en vite noe om bl.a spillerresurser.  Trenerne må også vite det i god tid i forveien før trening/kamp, gjerne 2 døgn minimum.

Avslutningsvis må sies at KOMMUNIKASJON er viktig, for å ikke si avgjørende, for å ha mulighet til å lykkes!
-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
  Skriv en kommentar til denne nyheten:
   
Ditt navn:
Din kommentar:
   
Sjekk: Skriv inn de 3 siste (små) bokstavene i det norske alfabetet:
 
 
Siste 10 kommentarer
01.11. Det var mange fin...
06.04. Hei ! Lurte på om...
03.11. Hei! Hva har dere...
07.06. Det begynner å ty...
01.06. Hei hei. har dere...
11.04. Tredje plassen gi...
17.03. Vi trenger flere ...
14.03. Tape mot Rafs?? N...
26.02. En fantastisk his...
23.02. Takk Lars :)...

 

Terminlister/tabeller

 
FK SØRØY GLIMT
Adresse: v/Roy Mienna, Postboks 2, 9593 Breivikbotn
Mobil: 40201111     Epost: leder(at)fksoroyglimt.no     Bank: 4912 20 06122
          Webansvarlig: Lars Hustad