Glemt brukernavn eller passord?
 
 
SØK:  Søk
 
 
Besøksteller
Besøksteller
 
Vann
DRIKK VANN FØR DU BLIR TØRST
Generell info
Av Lars Hustad 
14.07.2014 09:38:58
Tilbake Skriv ut    
Betydningen av å drikke nok vann kan ikke overdrives. Vann er et næringsstoff av stor viktighet som fyller 60% av kroppen, og en rekke prosesser forsinkes eller hemmes ved en beskjeden vannmangel på kanskje bare 5%.
-

Med sommer og sol øker varmeproduksjonen i kroppen og beskytter seg da mot overoppheting gjennom å tape varme i produksjonen av mer svette. I svette taper du både vann og mineraler. Når kroppen sender ut tørstesignaler betyr det at den mangler vann og ikke saft eller juice.

Betydningen av å drikke nok vann kan ikke overdrives. Vann er et svært viktig næringsstoff som fyller 60% av kroppen, og en rekke prosesser forsinkes eller hemmes ved en beskjeden vannmangel på kanskje bare 5%. Du taper vann når du svetter, men også når du puster, og gjennom andre kroppsvesker slik som spytt, tårer, urin og avføring. Forbrenningen inne i alle dine cellefabrikker forbruker vann.

Blodomløpet ditt får ikke transportert næringsstoff effektivt frem til alle dine celler om du ikke regelmessig fyller på med vann.

Nyrene dine får ikke filtrert ut avfallsstoffer godt nok uten tilstrekkelig med vann. Fordøyelsen krever fordøyelsessafter og nok vann, hudens beskaffenhet er avhengig av vann.

Vannmangel eller dehydrering testes gjerne ved å trekke ut en hudfold og observere hvor langsomt den trekker seg inn igjen.

Sist, men ikke minst er all produksjon og forbrenning inne i milliarder av celler avhengig av at cellene holdes oppe av tilstrekkelig med vann. En vannmangel blir litt som å jobbe inne i et telt med for korte teltstenger – lite armslag for en effektiv produksjon. Studier har vist at forbrenningen din faktisk svekkes ved vannmangel.

Prosessene er allerede svekket når kroppen sender ut tørstesignaler – drikk derfor litt vann regelmessig iløpet av en dag.

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
  Skriv en kommentar til denne nyheten:
   
Ditt navn:
Din kommentar:
   
Sjekk: Skriv inn de 3 siste (små) bokstavene i det norske alfabetet:
 
 
Siste 10 kommentarer
01.11. Det var mange fin...
06.04. Hei ! Lurte på om...
03.11. Hei! Hva har dere...
07.06. Det begynner å ty...
01.06. Hei hei. har dere...
11.04. Tredje plassen gi...
17.03. Vi trenger flere ...
14.03. Tape mot Rafs?? N...
26.02. En fantastisk his...
23.02. Takk Lars :)...

 

Terminlister/tabeller

 
FK SØRØY GLIMT
Adresse: v/Roy Mienna, Postboks 2, 9593 Breivikbotn
Mobil: 40201111     Epost: leder(at)fksoroyglimt.no     Bank: 4912 20 06122
          Webansvarlig: Lars Hustad