Glemt brukernavn eller passord?
 
 
SØK:  Søk
 
 
Besøksteller
Besøksteller
 
Hammerfest Fotballklubb:
HFK KNEKKER KODER
Generell info
Av Lars Hustad 
11.07.2014 21:28:26
Tilbake Skriv ut    
I avisa Nordlys den 7. juli, opplyses det at HFK har begynt å knekke koder. Det skal de gjøre på en nokså "utradisjonell" måte i våre områder.
-
Kodeknekkeren er en gammel storscorer fra Nerderland.
 

Hammerfest Fotballklubb har de siste årene slitt i 3. divisjon, selv om klubben har en målsetting om å bli et lokalt flaggskip i allnorsk fotball. I tillegg har laget fra byen slitt voldsomt med å produsere spillere til eliteserienivå.

Denne sesongen har klubben gått nye veier for å knekke den berømte koden: Klubben har ansatt nederlandsk Remco Boere som hovedtrener. Boere har en bakgrunn som blant annet teknisk sjef for Al Ahly Tripoli og hovedtrener for Qatar sitt U-21 lag, samt en rekke andre treneroppgaver fra andre klubber i Midtøsten, Sverige og Nederland. Som spiller ble han toppscorer to sesongen i Æresdivisjonen i Nederland.

I tillegg til en utenlandsk trener, florer stallen av internasjonale spillere. I den siste seriekamp før ferien startet Hammerfest med hele fem utenlandske spillere: To italienere og tre latviere.

"Vi har startet et prosjekt her og jeg har blitt bedt om å profesjonalisere klubben. Det er en omfattende jobb som i like stor grad handler om å forbedre spillernes holdninger, mentalitet og tilnærming til fotballen utenfor banen, som på. I tillegg til styrearbeid også videre", forklarer Remco Boere til Nordlys.

 

Etter en litt trå start har nå Hammerfest vunnet fem strake seriekamper og seiler opp som en «outsider» til seriegullet i 3. divisjon.

"Vi gjør det «okay», men vi har en stor jobb foran oss. En av grunnene til at vi hentet de internasjonale spillerne er for å ha forbilder når det gjelder mentalitet i gruppa. I tillegg klaffet det bra med jobb på grunn av oljeindustrien i byen", sier Remco.

Han har bred erfaring fra internasjonal fotball, og mener det ofte trenes med feil tilnærming i flere land. Inkludert Norge.

"Det jeg har sett i Norge, som stort sett har vært i Hammerfest, er at spillerne trener ganske hardt, men kanskje litt feil. De løper opp bakker og løfter vekter, men det er ikke nødvendigvis det som gjør deg til en god fotballspiller. Du må trene med mye mer intensitet og fotballrelatert kondisjonstrening", forklarer han.

Og er inspirert av den kontroversielle suksesstreneren Raymond Verheijen - som blant annet har vært i trenerapparatet til Nederland, Sør-Korea, Russland, Wales og Manchester City.

Men selv om nå klubben i øyeblikket gjør suksess med internasjonale bidrag, er Remco klar på hva som skal til for at Hammerfest skal bli et stabilt allnorsk lag, samt klare å utvikle spillere til høyere nivå.

"Jeg har sagt at vi må bruke mye penger på spillerutvikling og lokalt talentarbeid. Det er helt vitalt dersom klubben ønsker et levedyktig grunnlag", sier Remco Boere.

Vi må undres over hva som får Boere til å komme hit nord for å trene et middels lag i 3. divisjon, når hans CV inneholder kvaliteter som holder mål for bl.a Qatar sitt U21 lag og en rekke andre klubber i Midtøsten, Sverige og Nederland.  Har han brukt seg selv opp der?
Vi undres også over hans oppførsel ved banen og at han ikke tok seg bryet med å ta imot en utstrakt han fra vår sportslige leder etter kampen den 5. juli på Hasvik Stadion.
Fair play?

Vi ønsker imidlertid HFK lykke til videre i årets 3. divisjon, med eller uten sin "karismatiske" trener! 


 

 

-

Bli den første til å kommentere denne nyheten! Skriv inn i feltene nedenfor.
 
 
  Skriv en kommentar til denne nyheten:
   
Ditt navn:
Din kommentar:
   
Sjekk: Skriv inn de 3 siste (små) bokstavene i det norske alfabetet:
 
 
Siste 10 kommentarer
01.11. Det var mange fin...
06.04. Hei ! Lurte på om...
03.11. Hei! Hva har dere...
07.06. Det begynner å ty...
01.06. Hei hei. har dere...
11.04. Tredje plassen gi...
17.03. Vi trenger flere ...
14.03. Tape mot Rafs?? N...
26.02. En fantastisk his...
23.02. Takk Lars :)...

 

Terminlister/tabeller

 
FK SØRØY GLIMT
Adresse: v/Roy Mienna, Postboks 2, 9593 Breivikbotn
Mobil: 40201111     Epost: leder(at)fksoroyglimt.no     Bank: 4912 20 06122
          Webansvarlig: Lars Hustad