OM FK SØRØY GLIMT
Av Lars Hustad  
07.02.2014
 
 FK Sørøy Glimt ble stiftet i Hasvik 6. november 1987. Med på stiftinga var: 

Kristian Johansen, Snorre Sjursen, Einar Pettersen, Lars Hustad, Åge K. Johnsen, Per Sæther, Frank Fiva, Jonny Sarnes og Albert Larsen.

Etableringa av klubben ble gjennomført ved sammenslåing av Breivikbotn idrettslag og fotballgruppa til Hasvik Idrettslag.  På den måten klarte man ved felles anstrengelser å høyne nivået på Sørøya.

Spillerne i klubben har med bakgrunn i klubbens beliggenhet blitt kalt "Guttan fra havet". Det kallenavnet er vi mektig stolt av og bidrar til ekstra profilering.  Vi kan nok også være litt opp i skyene av og til!

Nedgang i folketallet i Hasvik Kommune har medført større utfordringer for klubben med hensyn til rekruttering, men gjennom aktiv innsats har laget klart å etablere et tilfredsstillende nivå i 3. divisjon i Finnmark.  (Før omlegging av divisjonssystemet)

Klubbens tidligere leder gjennom mange år, Per Sæther, fikk for noen år siden endelig sin avløser. I 18 år har Per hatt ledervervet i laget og det står det utrolig stor respekt av.  Per ble for noen år siden ble pensjonist og ønsket å trappe ned sitt engasjement. Når klubben ikke klarte å finne hans erstatter, har han gang på gang tatt gjenvalg. Det er klubben utrolig glad for. I tillegg har Per vært engasjert i lagets speaker tjeneste, billettsalg og dugnader på en slik måte at det er vanskelig å finne superlativer som er dekkende for dette engasjementet. I tillegg må nevnes kona til Per som vi er rimelig sikker på gir Per den nødvendige støtten når det trenges.

Snorre har både som spiller og som trener vært med laget i tykt og tynt. Han har vært engasjert i det meste, alt fra det å spille fotball, trening og dugnader. I tillegg sørger han med sin utadvendthet å skape kontakter og sponsorer. I mer eller mindre hele klubbens historie har han vært engasjert som trener i klubben. Det har vært nedturer oppturer, "oppsigelser" og "come back", men en har alltid kunne regne med Snorre.

.

For sin måte å være på er Snorre både hatet og elsket, men summen av det hele er at Snorre på en måte er "limet" i klubben.

Meritter

1990 Opprykk til 4. divisjon etter kvalik mot Tana Bru
1994 Opprykk til 3 div. Ble også kretsmester!! 
2003 Opprykk til 3 div. Ble også kretsmester!!
2013 Opprykk til Troms/Finnmark 3. divisjon.  Ble også kretsmester.

 

-